CE markering en machinerichtlijn 

CE markering, wij kunnen u hierin adviseren en dit tijdens het volledige verloop van uw project. Wij adviseren zowel in de machinebouw als technische installaties. Het is belangrijk om dit reeds vanaf de fase engineering te implementeren. Het spreekt vanzelf dat op het einde van een project wijzigingen duur zijn en veel ongemak kunnen veroorzaken, en dan nog niet te spreken over de leveringstermijn die dan in het gedrang komt. Tijdens de ontwikkelingsfase kan men vaak grote problemen vermijden door kleine ingrepen.

De wetgeving dwingt de fabrikant de volgende volgorde van beveiliging op: · Collectieve bescherming (mechanische afschermingen, lichtschermen enz.) · Individuele bescherming (handschoenen, veiligheidsbril, enz.) · Organisatorische maatregelingen (waarschuwingsstickers, opleiding, enz.)

Het is vanzelfsprekend dat bepaalde beveiligingen nog moeilijk te implementeren zijn in de eindfase van een project en dat dit zeker niet op te lossen is met een waarschuwingssticker. Gevolg: de machine en/of installatie kan niet in dienst genomen worden voor de juiste beveiligingen zijn geplaatst.

Vind ons op Facebook

Copyright © 2016. All Rights Reserved.