Machinebouw

Machinebouwer nodig? Industronic is de one stop shop voor machines op maat. Als specialist in machinebouw bieden wij maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke wensen en behoeften. Ons team van ervaren professionals staat daarom elke dag klaar voor het electrical engineering van uw machine.

Wat is machinebouw?

Machinebouw bij Industronic is meer dan het samenstellen van een product. Onze missie is het omzetten van innovatieve ontwerpen in functionele, high end, custom made machines. Onze expertise strekt zich uit van conceptontwikkeling tot en met de daadwerkelijke ombouw van de machine, met steeds een perfecte balans tussen innovatie, functionaliteit en betrouwbaarheid.

Onze machinebouwers beginnen steeds met een grondige analyse van de klantbehoeften. Nadien volgt het uittekenen van een gedetailleerd ontwerp als oplossing voor specifieke eisen en wensen. Vervolgens bouwen onze experten het ontwerp uit: na een grondige selectie van materialen en componenten bouwen ze nieuwe en bestaande machines om tot een maatwerkoplossing voor uw bedrijf of de gewenste toepassing.

Industronic gaat verder dan louter de technische aspecten van een machine. Bij ons draait het om het creëren van oplossingen die de efficiëntie, productiviteit én innovatie van uw bedrijf verbeteren. Geautomatiseerde productielijnen, sectorspecifieke machines of geavanceerde apparatuur: wij zorgen voor een oplossing die perfect past bij uw unieke bedrijfsprocessen.

Aangepaste machine nodig?

Contacteer ons dan snel voor een offerte op maat

Conformiteit als prioriteit

Veiligheid en kwaliteit staan steeds voorop in elk aspect van onze machinebouw. Al onze producties voldoen niet alleen aan de hoogste prestatienormen maar zijn ook strikt in overeenstemming met belangrijke industriële veiligheidsnormen en regelgeving. Dit omvat de naleving van de Machinerichtlijn, CE-markering en ATEX-voorschriften, die elk noodzakelijk zijn voor het garanderen van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit in industriële omgevingen.

Machinerichtlijn

Alle door ons gebouwde machines voldoen steeds aan de Europese Machinerichtlijn (2006/42/CE). Hiermee bieden we de garantie dat ze voldoen aan essentiële gezondheids- en veiligheidsnormen.

CE-markering

Elke machine die door ons wordt gebouwd, draagt de CE-markering. Deze markering staat garant voor de strikte naleving van de EU-regelgeving inzake veiligheid, gezondheid en milieu. Al onze machines zijn getest en goedgekeurd volgens de Europese normen.

 

ATEX

Machines voor explosiegevaarlijke omgevingen voldoen steeds aan de strenge ATEX-richtlijnen. Onze machines garanderen daardoor een veilig functioneren in dergelijke risicovolle omstandigheden.

Samen bouwen aan innovatie

Onze benadering van machinebouw is gebaseerd op maatwerk en nauwe samenwerking met de klant. Van de eerste schets tot de laatste schroef: ons proces is gericht op het realiseren van uw visie en het voldoen aan de meest veeleisende criteria.

Daarom vindt u onze machines in de meest uiteenlopende industrieën. Ons hands-on maatwerk maakt ons een ideale partner voor diverse toepassingsgebieden. 40 jaar ervaring leert ons dat elke sector unieke uitdagingen en vereisten heeft die we maar al te graag inwilligen.

Productie en automatisering

In de productie- en automatiseringssector levert Industronic machines die niet alleen de efficiëntie verhogen, maar ook uw operationele kosten helpen verminderen. Onze op maat gemaakte oplossingen integreren naadloos met bestaande productielijnen waardoor we de productiviteit maximaliseren en downtime minimaliseren. Van een win-win gesproken!

Voedselverwerking en verpakking

In de voedselverwerkings- en verpakkingsindustrie, waar hygiëne en efficiëntie van het grootste belang zijn, leveren wij machines die expliciet ontworpen zijn om deze normen te handhaven.

Logistiek en distributie

In de logistiek en distributie draait alles om snelheid en nauwkeurigheid. Industronic bouwt geavanceerde machines die logistieke processen optimaliseren: van sorteersystemen tot geautomatiseerde opslagoplossingen. Onze producten dragen bij aan het stroomlijnen van de supply chain en het aanzienlijk verhogen van de operationele efficiëntie.

Speciale toepassingen

Speciale of unieke toepassingen nodig? Industronic heeft de expertise in huis om innovatieve oplossingen te leveren die niet voor de hand liggen. Heeft u machines nodig die in extreme omgevingen werkzaam moeten zijn? Of heeft u apparatuur met zeer specifieke functies nodig? Wij hebben de skills en ervaring om uw project tot een succes te maken.

Quasi alle industrieën vereisen uiterste precisie en absolute betrouwbaarheid. Industronic respecteert strikte sectorspecifieke regelgeving en kwaliteitsnormen die essentieel zijn voor de meest kritische toepassingen.

Kwaliteit van concept tot realisatie

Bij Industronic vinden we dat het succes van een omgebouwde machine niet alleen in het eindproduct ligt. Een geslaagd project zit in het volledige proces van ontwikkeling, realisatie én service na verkoop. Onze filosofie zorgt ervoor dat elke machine die we uitrusten niet alleen voldoet aan specifieke producteisen maar ook uitblinkt in kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. We bieden elke klant een totaalervaring waarbij transparantie het sleutelwoord is. We betrekken u graag bij elke stap en gaan graag in elke fase van het project met u in dialoog.

N

Analyse en advies

We starten steeds met een grondige analyse van uw eisen en wensen.

N

Ontwerp en ontwikkeling

Onze ontwerpers en ingenieurs werken nauw samen om uw ideeën concreet vorm te geven.

N

Constructie en testen

Constructie en testen
Bouwen van de machine gebeurt met de hoogste precisie. Nadien wordt alles uitvoerig getest.

N

Levering en implementatie

We zorgen voor een vlotte levering en installatie van de machine op de gewenste locatie.

N

Support en service

Onze samenwerking stopt uiteraard niet na de levering. Ook nadien bieden we graag een uitgebreide ondersteuning en service.

Een op maat gemaakte machine nodig?

Vraag snel uw offerte. Onze ervaren machinebouwers gaan graag voor u aan de slag.