Bordenbouwer

Bent u op zoek naar een vakkundige bordenbouwer in de ruime regio rond Antwerpen? Industronic is uw one-stop-shop voor alles wat te maken heeft met elektriciteit en elektronica: van printplaten tot PLC-sturingen, van CNC‑machines tot CE-markering aanvragen. Degelijke bordenbouw hoort vast en zeker ook thuis in dit rijtje. We bouwen hoogwaardige, op maat gemaakte elektrische verdeelborden, geheel afgestemd op bedrijfs- en sectorspecifieke vereisten.

Industronic - Bordenbouwer - Engineering

Wat is een verdeelbord?

Een elektrisch verdeelbord, ook wel een distributiepaneel of schakelbord genoemd, vormt een essentieel onderdeel van een elektrische installatie voor zowel residentiële, commerciële als industriële toepassingen. Het verdeelt elektrische stroom vanuit één voedingsbron naar verschillende circuits, waarbij het een centrale plaats inneemt voor de distributie en het beheer van elektriciteit.

Bordenbouwer

Industronic is uw one stop shop voor ontwerp en productie van hoogwaardige, custom made elektrische verdeelborden. Van eenvoudig schakelbord tot complexe elektrische installatie: wij zorgen voor een veilige en efficiënte elektrische distributie, aangepast aan de meest veeleisende bedrijfsnoden. In industriële omgevingen vinden we vaak complexe verdeelborden die functies bevatten voor geavanceerd energiebeheer, communicatie met andere systemen zoals PLC‑systemen en bescherming tegen extreme omgevingscondities.

Los van de complexiteit, voldoen de door Industronic ontworpen schakelborden aan volgende specificaties:

 [KD1]Link naar pagina ‘PLC-sturing’

N

Veiligheid

Het verdeelbord beschermt elektrische circuits tegen overbelasting en kortsluiting. Het bevat beveiligingscomponenten zoals zekeringen of stroomonderbrekers die automatisch het circuit onderbreken bij problemen. Dit voorkomt schade aan apparatuur en beperkt het risico op brandgevaar.

N

Organisatie van elektrische circuits

Het verdeelbord organiseert elektrische stroom in verschillende circuits. Dit maakt het eenvoudiger om specifieke delen van een gebouw of machine van stroom te voorzien en onderhoud of herstellingen uit te voeren.

N

Energiebeheer

Naast de verdeling van stroom stelt een schakelbord gebruikers in staat om de energiestroom te beheren en te controleren. Dit is belangrijk voor energiebeheer en kostenbesparing.

N

Aanpasbaarheid en schaalbaarheid

Verdeelborden kunnen worden aangepast en uitgebreid om aan veranderende specificaties van een gebouw of installatie te voldoen. Er kunnen dus nieuwe circuits worden toegevoegd naarmate de noden groeien of veranderen.

N

Regelgeving en compliance

Verdeelborden moeten voldoen aan specifieke normen en regelgevingen zoals de IEC‑normen, om veiligheid en efficiëntie te garanderen. Er is na een installatie ook steeds een keuring nodig.

N

Duidelijke labeling

Om veiligheid te garanderen en gebruiksgemak te optimaliseren, zijn onze verdeelborden voorzien van duidelijke labels die aangeven welke schakelaars of stroomonderbrekers bij welke circuits horen.

N

Toegankelijkheid

Onze borden zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud en inspectie, maar wel afdoende beveiligd om toegang van onbevoegden te voorkomen.

Elektrisch bord nodig?

Vraag snel een vrijblijvend consult

Machinebouw en elektriciteit

Onze expertise in bordenbouw is nauw verbonden met onze vaardigheden in machinebouw en elektriciteit. Prestaties en veiligheid van machines hangen nauw samen met een afdoende elektrische installatie. Is de kracht van de elektrische installatie conform de in het bedrijf gebruikte machines? Dankzij onze expertise op deze vlakken zorgen we voor de perfecte afstemming.