Printplaten

Bij Industronic vindt u de one stop shop die u nodig heeft voor uw industriële automatisering. Printplaatoplossingen op maat van uw project zijn hierin een essentieel onderdeel. Enkelzijdige of dubbelzijdige printplaten nodig? Of kiest u best voor flexibele pcb’s voor uw specifieke toepassing? Samen bekijken we de mogelijkheden en helpen we u graag bij uw keuze.

Industronic Printplaten PCB

Maatwerk is meesterwerk

Bij Industronic werken we steeds nauw samen met onze klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Dit gaat van een uniek pcb-ontwerp, specifieke prestatievereisten of bepaalde materiaalkeuzes. Wat uw specifieke wensen ook zijn: uw visie is onze missie. Ons team van experten gaat graag voor u aan de slag om het product uit te werken dat integraal aan uw eisen en wensen voldoet. Wij voorzien prototypes en oplages tot ongeveer 250 stuks.

Onze aanpak

 • persoonlijke consultatie voor elk project
 • efficiënte ontwerpen, gebaseerd op gedetailleerde specificaties
 • strikte kwaliteitscontroles en correcte naleving van de industrienormen

Van concept tot productie

Onze transparante werkwijze is gericht op nauwe samenwerking met de klant. Vanaf de initiële conceptfase tot de uiteindelijke productie tot ongeveer 250 stuks zijn wij uw partner die uw project in goede banen leidt. We zorgen steeds voor een soepele overgang van elke fase waarbij heldere communicatie uiteraard essentieel is.

Stappen in het proces

 • consultatie en behoefteanalyse
 • ontwerp en prototyping
 • productie en kwaliteitscontrole
 • levering en nazorg

Zullen we samenwerken?

Bent u klaar om uw industriële processen te optimaliseren dankzij onze op maat gemaakte pcb-oplossingen? Contacteer ons dan snel voor een consult of een offerte op maat.

Maatwerk is meesterwerk

Enkelvoudige printplaten

Enkelzijdige printplaten zijn de meest kostenefficiënte oplossing voor eenvoudige pcb-designs. Deze pcb’s hebben slechts één laag geleidend materiaal, hetgeen hen ideaal maakt voor massaproductie en eenvoudige elektronische toepassingen.

Voordelen van enkelzijdige PCBs

 • budgetvriendelijk voor grote volumes
 • gebaseerd op een eenvoudig pcb-ontwerp
 • ideaal voor eenvoudige toepassingen

Meer weten? Contacteer ons voor meer info.

Dubbelzijdige printplaten

Dubbelzijdige printplaten hebben geleidende lagen aan beide zijden. Daarom zijn ze aangewezen bij complexere toepassingen. Deze pcb’s bieden meer flexibiliteit inzake printplaatontwerp waardoor ze aangewezen zijn voor meer geavanceerde elektronische toepassingen.

Voordelen van dubbelzijdige PCBs

 • grotere circuitdichtheid
 • geschikt voor complexere toepassingen
 • flexibiliteit in pcb-ontwerp

Meer weten? Contacteer ons voor meer info.

Flexibele printplaten

Flexibele printplaten, ook wel FPCB’s of flexibles genoemd, zijn gemaakt uit buigzame materialen. Ze zijn bijgevolg essentieel geworden in de moderne elektronica van vandaag, waar ruimte en vorm meer en meer een cruciale rol spelen. Denk hierbij aan consumentenelektronica, led’s, maar ook medische apparatuur en vermogenselektronica.

Flexibles zijn lichter en dunner dan klassieke pcb’s en zijn bijgevolg terug te vinden in toepassingen die beweging vereisen of waar ruimtebeperkingen gelden. Ook flexibele printplaten kunnen één, twee of meer circuitlagen hebben, net zoals gewone pcb’s.

Voordelen van flexibele PCBs

 • hoge flexibiliteit en duurzaamheid
 • flexibles lenen zich perfect voor ruimtebeperkte toepassingen
 • uitermate geschikt voor dynamische of bewegende toepassingen

Meer weten? Contacteer ons voor meer info.

 

Meerlaagse printplaten

Meerlaagse pcb’s bestaan uit meerdere lagen geleidend materiaal, gescheiden door isolatielagen. Dankzij deze constructie zijn uiterst complexe en compacte circuits te ontwerpen die essentieel zijn in geavanceerde elektronische apparaten.

Voordelen van meerlaagse PCBs

 • meer verbindingen op een kleiner oppervlak mogelijk
 • aangewezen voor geavanceerde en multifunctionele circuits
 • de geïntegreerde structuur is minder vatbaar voor schade en slijtage

Meer weten? Contacteer ons voor meer info.

Herstellen van printplaten

Sommige printplaten zijn te herstellen, maar onderzoeks- en werktijd doen de kosten erg oplopen. Herstelling is daarom enkel nuttig voor zeer dure of moeilijk verkrijgbare toepassingen. Bovendien is geen enkele garantie geboden na herstelling indien de noodzakelijke schematische elektronische gegevens ontbreken. Fabrikanten geven – logisch – deze informatie niet snel vrij.

Voorkomen is daarom beter dan genezen. Concreet betekent dit dat een redesign en een nieuw pcb ervan op langere termijn veel kostenefficiënter én duurzamer zijn. Een nieuwe printplaat garandeert niet alleen een langere levensduur van uw apparatuur maar biedt bovendien ook verbeterde prestaties én betrouwbaarheid.

Meer weten?

Toepassingsgebieden

Printplaten zijn te vinden in de meest diverse industrieën en de meest uiteenlopende elektronisch gestuurde toepassingen.

Elk project, klein of groot, eenvoudig of complex, moet voldoen aan unieke eisen die erg verschillen van sector tot sector. Dankzij onze jarenlange expertise leveren we producten die voldoen aan hoge kwaliteitseisen en sectorspecifieke specificaties.

PLC-sturingen

In de wereld van industriële automatisering zijn onder meer PLC‑sturingen cruciaal. Printplaten vormen hierbij het hart van de meest vernuftige PLC-systemen. Ze zijn het ‘brein’ dat inputs verwerkt en outputs regelt voor efficiënte automatiseringstoepassingen.

Machinebouw

In de machinebouw zijn pcb’s dan weer essentieel voor de functionaliteit en betrouwbaarheid van machines. Een op maat gemaakte printplaat maximaliseren de efficiëntie en de prestaties van uw machines, wat leidt tot een betere productiviteit en duurzaamheid.

Bordenbouw

Ook de sector van de bordenbouw vereist nauwkeurige en betrouwbare printplaten. Onze printplaten zijn bijgevolg de ideale keuze voor complexe schakelborden waarbij kwaliteit en precisie van essentieel belang zijn.

Kabelconfectie

Een pcb is niet zelden voorzien van één of meerdere kabels. Kabelconfectie is namelijk essentieel voor het verbinden van verschillende onderdelen van elektronische apparatuur.

ATEX

In explosiegevaarlijke omgevingen is veiligheid uiteraard cruciaal. Indien de toepassing dit vereist, worden pcb’s ATEX-gecertificeerd zodat ze veiligheid en betrouwbaarheid garanderen in dergelijke omstandigheden. Deze richtlijnen vinden we in talrijke sectoren terug, waaronder de chemische industrie, veevoeder- en levensmiddelenindustrie of de farmaceutische sector.

CE-markering

Ten slotte is de kans reëel dat u voor uw afgewerkt product een CE-keuring nodig heeft. Dergelijke keuring is immers verplicht voor het fabriceren (of invoeren) van fabricaten en bij grondige aanpassingen van een bestaand product. Daarom houden we bij het ontwerpen én produceren van printplaten rekening met de CE-richtlijnen zodat uw eindproduct de CE-keuring doorstaat en bijgevolg voldoet aan de Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Sectoren waar printplaten gebruikt worden

Zoals u merkt, zijn printplaten in tal van sectoren een essentieel onderdeel van een eindproduct. Onze expertise situeert zich onder meer in volgende sectoren:

Uiteraard is dit slechts een beperkte selectie uit de uitgebreide lijst van sectoren waarin we actief zijn. Contacteer ons voor een consult om samen uw specifieke situatie te analyseren.