Kabelconfectie

De juiste kabel is onmisbaar bij het samenstellen van uw maatwerkwerkproduct, of dat nu een schakelbord, PCB of omgebouwde machine is. Dankzij onze jarenlange ervaring in elektriciteit en elektronica is Industronic de one stop shop voor electrical engineering op maat van uw noden en wensen. Alle kabels worden in house gemaakt, volledig op maat van de wensen van onze klanten.

Industronic Kabelconfectie

Wat is kabelconfectie?

Kabelconfectie bij Industronic omvat het op maat maken en assembleren van kabels en bedradingssystemen voor diverse industriële toepassingen. Onze diensten variëren van eenvoudige kabelassemblages tot complexe kabelbomen. Bij de samenstelling van uw maatwerkproduct houden we steeds rekening met zowel de functionaliteit als duurzaamheid. Zo krijgt u producten die handig zijn in gebruik én lang meegaan, ook in extreme omstandigheden.

Meer weten? Contacteer ons voor meer info.

Kabels en meer

U kunt bij ons terecht voor alle op maat gemaakte kabels, in alle lengtes, diktes en kleuren en voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Kabels

Kabels zijn overal te vinden: van eenvoudige USB-kabels voor het opladen van apparaten tot complexe kabelbomen in auto’s en vliegtuigen. Ze zijn onmisbaar in vrijwel elk aspect van de moderne hedendaagse technologie. In industriële omgevingen zijn kabels cruciaal voor onder meer machinebesturing, elektrische installaties, stroomvoorziening en dataoverdracht.

Kabels zijn bijgevolg een essentieel onderdeel in elektrische systemen. Standaardkabels voldoen echter niet altijd aan de zeer specifieke functievereisten voor bepaalde toepassingen. Daarom kunt u bij ons kabels laten maken die volledig aan de gewenste specificaties voldoen.

Markering en labeling

Labeling en markering zijn cruciaal bij bekabelingen.

  • Duidelijk gelabelde kabels vergemakkelijken het onderhouds- en reparatieproces omdat technici snel de juiste kabels kunnen identificeren en lokaliseren.
  • Correcte labeling helpt fouten te voorkomen bij het werken met elektrische systemen.
  • In complexe systemen met vele kabels zorgt een goede labeling voor een beter overzicht en beheer van het netwerk.
  • Goed gemarkeerde kabels besparen tijd bij zowel installatie als eventuele toekomstige systeemwijzigingen.
  • In sommige industrieën en toepassingen zijn er specifieke regelgevingen en normen die vereisen dat kabels duidelijk gemarkeerd zijn.

Industronic voorziet daarom duidelijke, correcte markering of labeling op maat van specifieke noden en wensen.

Kabelbomen

Een kabelboom of draadbundel is een overzichtelijke set van draden, kabels en connectoren die gebruikt worden om elektrische systemen van stroom te voorzien en signalen te versturen. Ze worden gebruikt in situaties waar meerdere draden samen moeten lopen.

Kabelbomen spelen een cruciale rol in tal van industrieën zoals automatisering, automotive, elektriciteit en elektronica.

Kabelbomen:

  • helpen bij het organiseren van de bedrading
  • minimaliseren de ruimte die ze innemen
  • verminderen het risico op elektrische branden

Kabelboom assemblage is echter vakwerk. Laat de productie van uw kabeldomen daarom over aan ervaren vakmannen.

Toepassingen

Onze maatwerkoplossingen bieden tal van troeven:

  • Binnen de automatisering en machinebouw zorgen onze op maat gemaakte kabels voor nauwkeurige en betrouwbare machinebediening.
  • Onze custom made kabels zijn indien van toepassing bestand tegen zware omgevingsfactoren.

Kabels op maat nodig? Contacteer ons dan snel voor een offerte op maat.