CNC machines

Als gerenommeerd engineeringbedrijf voorziet Industronic in de engineering en elektrische opbouw van uw bestaande CNC machines. Heeft u als CNC-machinebouwer of eigenaar van een CNC machine nood aan een herstelling of een nieuw concept? Hebben uw CNC machines een nieuwe, specifieke elektrische opbouw of een upgrade nodig? Ons team van experts staat klaar om uw projecten uit te werken en concreet vorm te geven.

Maatwerk in CNC machining

U vindt tal van standaard CNC machines op de markt. Of u bent  zelf een bouwer van CNC‑ of andere machines. Enkele bekende fabrikanten van CNC machines zijn Miller en Axis. In bepaalde gevallen zullen uw huidige standaardmachines echter niet voldoen aan specifieke vereisten. Industronic voorziet daarom in customized made electrical engineering of herstellingen van uw CNC machines.

 

CE markering

Bij de ombouw van een CNC machine is de CE-markering een cruciaal aspect. Dit label is niet alleen een indicator van kwaliteit en veiligheid maar toont bovendien dat de machine voldoet aan de Europese regelgevende normen. Dit is essentieel voor bedrijven die opereren binnen de Europese Unie of machines willen exporteren binnen de EU. Voor CNC machines houdt de CE-markering in dat ze voldoen aan de vereiste gezondheids-, veiligheids- en milieunormen zoals vastgesteld in de betreffende EU-regelgeving. Met een CE‑markering wordt de machine beschouwd als veilig voor gebruik en met tot een absoluut minimum beperkt risico voor gebruikers.

Meer weten? Vraag vrijblijvend meer info.

Machinerichtlijn

De Machinerichtlijn is een essentieel element bij de bouw van CNC machines. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij de volledige naleving ervan garanderen bij het aanpassen van uw machine. Deze EU-richtlijn zet de standaard voor het ontwerp en de fabricage van machines, dus ook CNC machines, om de veiligheid en gezondheid van gebruikers te waarborgen. Voor CNC machines houdt naleving van de Machinerichtlijn in dat ze voldoen aan strikte veiligheids- en gezondheidsvereisten. Dit gaat niet alleen over de fysieke veiligheid van de machine, maar ook over de integratie van de juiste besturings- en beveiligingssystemen.

Soorten CNC machines

Er bestaan verschillende soorten CNC machines met elk hun eigen specificaties en toepassingen.

CNC freesmachines of milling machines

Een CNC freesmachine wordt gebruikt voor het bewerken van materialen zoals metaal, hout, kunststof en composieten. De machine bewerkt materiaal met roterende snijgereedschappen zoals een boor of een frees en werkt volgens instructies van een computerprogramma. CNC freesmachines kunnen tal van bewerkingen uitvoeren waaronder boren, draadsnijden en uithollen. Daarom worden ze onder meer ingezet voor het vervaardigen van voertuigonderdelen, medische instrumenten of huishoudelijke producten.

Voordelen

 • Uiterste precisie
  CNC freesmachines werken uitermate nauwkeurig, wat essentieel is voor het produceren van complexe en gedetailleerde onderdelen.
 • Veelzijdigheid
  Een CNC freesmachine is geschikt voor allerlei materialen zoals hout en metaal. Bovendien is een CNC freesmachine in staat om zeer complexe ontwerpen uit te voeren.
 • Automatisering
  Dankzij een CNC freesmachine verhoogt u de productiviteit en de efficiëntie van uw productieflow. Bovendien minimaliseert u menselijke fouten en beperkt u de arbeidsintensiteit.
 • Duurzaamheid
  Het gebruik van een CNC freesmachine is een duurzame zet. Door de zeer precieze bewegingen van de machine gaat een absoluut minimum aan materiaal verloren.
 • Schaalbaar
  Een CNC freesmachine is perfect voor serieproductie waarbij elk onderdeel exact hetzelfde moet zijn. Zo helpt de CNC freesmachine u uw productie verder op te schalen en verder te groeien.

Wij voorzien uw CNC freesmachine van customized aanpassingen of voeren de nodige herstellingen uit.

Is uw CNC freesmachine aan herstelling of een upgrade toe?

CNC draaibanken

Een CNC draaibank is een geavanceerde versie van de traditionele draaibank. Een CNC-gestuurde draaibank wordt vanzelfsprekend bestuurd door computersoftware. De CNC draaibank is bedoeld voor precisiebewerkingen op cilindrische objecten. Ze worden daarom gebruikt bij de productie van assen, knoppen, bouten en andere cilindrische onderdelen. Ze zijn onmisbaar in de metaalbewerkingsindustrie en we vinden ze ook veel in de automatisering en de maakindustrie.

Voordelen:

 • Hoogwaardige afwerking
  CNC draaibanken zorgen voor een gladde, uiterst precieze oppervlakteafwerking (face milling).
 • Efficiëntie in productie
  Met een CNC draaibank worden de snelheid en efficiëntie van productieprocessen danig verhoogd en geoptimaliseerd.
 • Flexibiliteit
  Geschikt voor diverse materialen zoals acetal (POM), nylon, polycarbonaat (PC), polyetheen (PE), polypropyleen (PP) en polyvinylchloride (PVC). Daarnaast is een CNC draaibank uitermate geschikt voor het bewerken van complexe vormen.
 • Vermindering van menselijke fouten
  De nauwkeurigheid van CNC draaibanken minimaliseert fouten in het bewerkingsproces.

Voldoet een standaard CNC draaibank niet meer aan uw wensen? Wij voorzien de elektrische opbouw van uw CNC draaibank zodat ze opnieuw voldoet aan de normen van vandaag.

Is uw CNC draaibank aan herstelling of een upgrade toe?

CNC lasersnijmachines of laser cutting machines

Een CNC lasersnijmachine maakt gebruik van een geconcentreerde, uiterst precieze,  computergestuurde (lasersnijmachines uitgerust met geavanceerde laser cutting technologie) laserstraal om materialen te snijden of te graveren. CNC-lasersnijmachines zijn veelzijdig inzetbaar voor het snijden van metalen, kunststoffen, hout, glas en andere materialen. Ze worden gebruikt voor toepassingen die variëren van fijne kunst en design tot industriële fabricage.

Voordelen:

 • Uitzonderlijke precisie
  Een CNC lasersnijmachine is ideaal voor complexe ontwerpen en fijne details. De laserstraal wordt gefixeerd op een minuscuul gebied van het materiaal waardoor zeer smalle en nauwkeurige bewerkingen mogelijk zijn.
 • Veelzijdigheid
  Een CNC lasersnijmachine kan een breed scala aan materialen snijden en graveren. Denk bijvoorbeeld aan glas, , metaal, leder, acryl, hout, kunststof en zelfs steen.
 • Contactloos proces
  Werken met een Een CNC lasersnijmachine vermindert de kans op materiaalschade en slijtage aan het gereedschap. Bovendien is de hoeveelheid afvalmateriaal miniem omwille van de uiterst precieze bewerkingen.
 • Hoge productiesnelheid
  Lasersnijden is snel en efficiënt, wat de productietijd aanzienlijk verkort.

Gaan uw productvereisten verder dan wat een standaard CNC lasersnijmachine te bieden heeft? Wij zorgen graag voor de upgrade van uw bestaande machine.

Is uw CNC lasersnijmachine aan herstelling of een upgrade toe?

Electric Discharge Machines

EDM, ook bekend als elektro-erosieve bewerking, is een productietechniek waarbij een gewenste vorm wordt verkregen door materiaal te verwijderen met elektrische ontladingen (vonken). EDM is bijzonder effectief voor het bewerken van harde materialen die moeilijk te bewerken zijn met traditionele technieken.

Werkingsprincipe van EDM

Bij EDM worden een reeks snel opeenvolgende elektrische ontladingen gecreëerd tussen een elektrode (het gereedschap) en het te bewerken product. Deze ontladingen vinden plaats in een niet-geleidende vloeistof, meestal olie of gedemineraliseerd water, die als isolator en koelmiddel fungeert. De elektrische vonken produceren intense hitte, waardoor kleine stukjes van het werkstuk afsmelten en verdampen. Dit proces van materiaalverwijdering wordt herhaald vele duizenden keren per seconde, waardoor het materiaal geleidelijk wordt verwijderd om de gewenste vorm te creëren.

Toepassingen van EDM

EDM wordt gebruikt voor het vervaardigen van complexe of gedetailleerde vormen, vooral in hardere materialen zoals staal, titanium, gehard staal en superlegeringen. Het wordt vaak gebruikt in de matrijzenbouw, de lucht- en ruimtevaartindustrie en in medische toepassingen.

Meer weten? Vraag snel uw gratis consult.