Testkoffer kerncentrales

Voor een klant, actief in de kernenergie, hebben we een custom made testkoffer ontworpen en opgebouwd. De koffer heeft als doel om zeer specifieke tests uit te voeren in kerncentrales.

De klant had een mobiele testoplossing nodig die bruikbaar was in kerncentrales over de hele wereld. Ze zochten naar een compacte en draagbare oplossing voor zeer diverse testdoeleinden die wereldwijd ingezet moest kunnen worden.

Het geheel diende zowel robuust als functioneel te zijn. Bovendien moest het verschillende soorten testapparatuur bevatten en daarnaast ook nog eens eenvoudig te transporteren zijn naar locaties wereldwijd. Kortom: we dienden met veel uiteenlopende en niet‑complementaire vereisten rekening te houden. Maar uiteraard zijn we in onze missie geslaagd.

Dergelijk opstelling, geschikt voor kerncentrales, vraagt een zeer degelijke behuizing. Daarom voorzien we de bodemplaat en het deksel van een aluminium montageplaat. Daarnaast monteren we het computerscherm op het deksel. Op de bodemplaat komen de overige componenten. Tussen het deksel en de koffer voorzien we een afneembare aluminium plaat als afscherming.

Achterin de behuizing voorzien we een afsluitbaar IP65 inbouwraam. Dit is nodig voor het naar buiten brengen van diverse kabels tijdens het gebruik. Daarnaast moet het geheel ook afsluitbaar zijn voor transport zoals op een vlieghaven.

We leverden de klant een op maat gemaakte, compacte en draagbare testkoffer die integraal voldeed aan de zeer strenge omgevingsvereisten. Vandaag voert deze klant wereldwijd tal van functionele tests uit in hun kerncentrales op een efficiënte én veilige manier.

Wenst u ook een nieuw project uit te werken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info.

Wordt u onze volgende tevreden klant?

Ontdek ook onze andere projecten