Ontgassingsinstallatie (gasindustrie)

Voor een klant uit de gasindustrie hebben we een ontgassingsinstallatie volledig geüpgraded, geautomatiseerd en geïnstalleerd. De bestaande ontgassingsinstallatie was verouderd en vertoonde inefficiënties in het proces van gasrecuperatie uit oude gasflessen. De besturing en de borden moesten dringend worden vernieuwd. Bovendien wenste de klant het proces te automatiseren om aan de huidige technologische‑ en veiligheidsnormen te voldoen.

Concreet bestond de opdracht erin om de volledige sturing en elektrische borden van de installatie te vernieuwen, efficiënter te maken en daarbij een automatiseringssysteem te integreren. Dit systeem moest het beheer van de buffertanks en de vacuümpomp verbeteren en optimaliseren. Naleving van de ATEX-wetgeving was hier uitermate cruciaal, gezien de hoge risico’s verbonden aan het werken met ontvlambare gassen.

Enige tijd later implementeerden we de nieuwe automatiseringsoplossing, inclusief een Human Machine Interface (HMI) en een PLC, die samen zorgen voor een geoptimaliseerd beheer van de buffertanks en de vacuümpomp. Het systeem werd bovendien zodanig geprogrammeerd dat het automatisch wisselt tussen de tanks om het gas efficiënt te recupereren en over te dragen naar de opslagtank. Daarnaast hebben we de oude borden gedemonteerd en vervangen en de bekabeling en sensoren voor het nieuwe systeem aangelegd.

Dankzij de vernieuwing én automatisering van de ontgassingsinstallatie profiteert de klant van verhoogde efficiëntie in het recuperatieproces van vloeibaar gas, een verminderde downtime en niet in het minst een sterk verbeterde veiligheid voor hun werknemers.

Wordt u onze volgende tevreden klant?