Alarmkast Bordenbouw Engineering

Voor een gerenommeerde klant uit de chemiesector ontwikkelden en installeerden we een aangepaste alarmkast. Ze wensten hun productieprocessen te optimaliseren door de implementatie van een geavanceerd alarmsysteem dat fouten en meldingen in real-time communiceerde om de efficiëntie te verhogen.

Onze opdracht was het ontwerp, de engineering en montage voorzien van een alarmkast die fouten in de productielijn monitort en rapporteert aan de desbetreffende operator. Meer bepaald moest onze opstelling in staat zijn om onder meer kleppen, kranen en motoren stil te leggen bij foutmeldingen. Logisch dat deze klant bij Industronic terechtkwam: we zijn een partner die het geheel van deze diensten aanbiedt onder één dak én bovendien alle gangbare normen en richtlijnen zeer strikt in acht neemt.

Bij de ontwikkeling en de opbouw van dergelijk project horen uiteraard strenge normen en richtlijnen. We zorgden er onder meer voor dat alle metalen delen degelijk verbonden waren, bedrading in geperforeerde kunststof kabelkokers werd geplaatst en alle componenten duidelijk gelabeld waren voor eenvoudige identificatie.

Na enkele maanden leverden we een op maat gemaakte alarmkast die voldeed aan alle specificaties en vereisten van de klant. Het systeem heeft de efficiënte werking van de productielijnen aanzienlijk verbeterd d.m.v. real-time communicatie van foutmeldingen, met snellere reactietijden en minder downtime tot gevolg.

Wenst u ook een nieuw project uit te werken? Boek dan snel uw gratis consultancygesprek.

Wordt u onze volgende tevreden klant?