Besturingcontrole kerncentrales

Een grote speler, actief in hernieuwbare- en kernenergie, stond voor een grote uitdaging. Ze wensten een geavanceerd monitoringsysteem voor hun kernreactoren te ontwikkelen. Ze zochten een partner voor het ontwerpen van een standaardframe dat bruikbaar is voor elk project in een kerncentrale. Het spreekt voor zich dat in dergelijke omgevingen veiligheid en conformiteit absoluut essentieel zijn.

Concreet ging het hier om het ontwikkelen van een elektrisch bord om de kernreactor van een kerncentrale te analyseren en te controleren op fouten. De opstelling die we hiervoor ontwikkelden, leest de sensoren uit die in de kernreactor aanwezig zijn. Dit gebeurt via een in het bord ingebouwde computer. Indien het systeem onregelmatigheden vaststelt, zal het hiervan meteen melding maken. Bovendien is deze oplossing in staat om de centrale onmiddellijk stil te leggen indien die vereist is.

Industronic voerde de elektrische engineering uit op basis van de door de klant aangeleverde specifieke vereisten. Hierdoor voldoet het frame aan alle strenge richtlijnen die in de sector gangbaar zijn.

De vereiste componenten voor deze opstelling werden op een aluminium montageplaat geassembleerd. Elke plaat werd nadien grondig gecontroleerd en onderworpen aan de strenge FAT-test om de betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen. Deze test omvat onder meer:

  • controle op correcte montage van de componenten
  • controle van de aanwezige labels en de leesbaarheid ervan
  • controle op de juiste typenummers en waarden volgens het elektrisch schema
  • een bedradingstest, inclusief het PE‑circuit
  • verzekeren dat de minpool van de voeding aan de massa ligt
  • controle op sluiting naar de massa van de netspanningsbedrading
  • het testen van het frame onder invloed van spanning en trillingen om zo slechte verbindingen of slechte componenten op te sporen
  • het nameten van de voedingen

Na enkele maanden leverden we een betrouwbaar en efficiënt systeem af om kernreactoren nauwkeurig te monitoren en te analyseren. Dit heeft niet alleen de veiligheid van de werkomgeving verhoogd, maar ook de operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd.

Verhoog de veiligheid en efficiëntie van uw kritieke processen met de op maat gemaakte oplossingen van Industronic. Neem vandaag nog contact met ons op en boek uw gratis consult.

Wordt u onze volgende tevreden klant?